torsdag den 10. februar 2011

Hvad med SKAT???


Det er her er et spørgsmå der har naget mig i virkelig lang tid, og jeg har virkelig været i syv sind om det var  noget jeg skulle stille via et indlæg. Jeg er jo godt klar over at det er et lidt tys-tys, fy-fy emne som er svært at tale højt om. Men har besluttet at i jo selv kan vælge, om i har lyst til at svare.

Jeg går med drømmen om at lave endnu en blog, som skal fungere som en shop for alle mine kreativiteter, hvilket jeg jo også har set hos mange af jer andre. Tanken er at jeg ville "åbne" den når jeg engang igen, er kommet hjem til Danmark (sensommeren 2011) Og indtil da, bruge tiden på at lave nogle fine varer.
Og ja, så er det jo i den forbindelse, at man skal til at udregne nogle priser, og jeg må godt nok indrømme at med både dyre materialer, arbejdstid og SKAT, ja så er det virkelig ikke meget der er tilbage, hvis altså ikke prisen skal være tårnhøj. Jeg indrømmer da gerne at jeg i tiden har solgt lidt til veninder og bekendte som måske ikke lige altid er blevet oplyst, (måske også fordi at arbejdet i at finde ud af hvordan man lige oplyser til skat, for et par bukser til 300,- i sig selv var en stor mundfuld)
Men hvor går grænsen? Er det ok at sælge et par bukser til en veninde uden at betale skat? og hvad hvis de bukser blev til 2 og 3.... og 25?????

Jeg sælger jo allerede til Lille Figaro og skal jo i den forbindelse til at opgive havd der er kommet ind deraf. Priserne er udelukkende sat ud fra hvad jeg mente varen kunne bærer af pris, og jeg har hele tiden været indstillet på at det nok ikke ville være den helt store gevinst at hente til mig selv, men jeg syntes at det er vildt fedt at udvikle det, og jeg får altså et kæmpe stort kick ud af, når en af mine kreationer er blevet solgt, så det har kompenseret lidt, fra den måske ikke så store fortjeneste. Men hvis jeg gerne vil gøre det her til min eneste indkomst, ja, så kan jeg jo ikke leve at et "kick"
Ved min egen shop vil jeg på den måde spare udgifterne til det ekstra led.

Men er der nogle af jer der kan hjælpe mig med præcist hvor dan det fungere med udregningen?
Hvis jeg har en vare der koster, lad os sige 100,- i udsalg, der er for 25,- materialer og der skal betales (lad os bare sige 50% i skat for at gøre det nemt) bliver skatten så trukket fra de 100,- eller af de 75,- som man tjener????

Det skal lige hertil siges at jeg ikke er momsregistreret og at man kan tjene op til 50.000 før man behøver det.

Håber i har lyst til at sige jeres mening, og hjælpe mig lidt på nærmere mod drømmen :-)
Er der nogle af jer der gerne vil kommentere på det anonymt, kan i jo altid sende mig en mail:
sofielegarth@hotmail.com

11 kommentarer:

 1. Hej Sofie
  Man betaler ikke skat efter, hvad man tjener på en vare. Man betaler selskabsskat efter, hvor stort et samlet overskud din virksomhed har, når året er omme. Det er et spørgsmål om at holde styr på sine indkomster og udgifter. Og ja du skal først momsregistreres ved de 50.000kr. Min "hobby" virksomhed giver samlet underskud. Det gør den, fordi jeg får købt flere materialer ind, end jeg får brugt. Jeg har haft ringet til skat for at være helt sikker på reglerne.
  Du kan læse lidt mere her.

  http://hobbyvirksomhed.dk/%C3%B8konomi/

  Det du skal være ekstra opmærksom på, er om du får understøttelse eller kontanthjælp sammen med, at du laver hobbyvirksomhed!

  Venligst
  Tina:-)

  SvarSlet
 2. Det vazr godt at du stillede spoergsmaalet. Det er noget jeg ogsaa tit har undret mig over. Godt gaaet.

  SvarSlet
 3. Hej Tina - GUD en god hjemmeside du gav linket på - den gør det jo så overskueligt at hitte ud af!
  Og hvor Fedt det er af overskuet man betaler skat af - for det hjælper da øjensynligt på tallene!!! 1000 tak - stor hjælp!

  Hej Lin - ja jeg syntes godt det kan være svært at finde en grænse.. så det ville være godt at hører hvad andre syntes og gør.

  SvarSlet
 4. dejligt at få det bragt op :)

  SvarSlet
 5. Jeg overvejede en lille "butik" på Amio og skrev ang. skatteregler. Jeg fik ikke meget ud af svaret, men har sendt mailen videre til dig.
  Jeg havde ikke set linket under første kommentar, måske står det meget bedre der, det vil jeg også lige tjekke ;O)
  Pøj Pøj du laver nogle meget fine ting!!!!
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 6. Hej Charlotte - Tak for din mail... Hmm hun får det til at lyde som om man skal betale skat af hele beløbet uanset materialer osv.. Det er jo modsat af hvad de siger på det øverste link som Tina sendte....?!???

  SvarSlet
 7. Jeg har efterhånden snakket med skat en del gange om netop dit spørsgmål.
  Og det korte af det lange er, at man KUN skal betale skat af sit overskud :)

  mvh

  SvarSlet
 8. Hej igen

  Godt at du kunne bruge mit svar.
  Hvis du gør din drøm til virkelighed, så skal du nok læse her.

  http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=137721

  Der er et fint afsnit med reglerne for hobbyvirksomhed og hvor grænsen går for, hvornår det er en hobbyvirksomhed eller du er selvstændig. Det er jo ret vigtigt.

  Tina:-)

  SvarSlet
 9. Tak Sarah, man kan da blive helt forvirret.. ;-)

  - Super Tina, den tjekker jeg også lige ud!

  SvarSlet
 10. Held og lykke så mange gange,
  jeg vil glæde mig til at kikke i din shop :)
  Du laver såå mange fine ting og sager.
  Mht. Andrea Larsson`s bog om tapeter, har min mor lige spottet den yderligere sat ned... 35 kr. HELT VILDT
  Hun fandt den i Fields, kan ikke huske bogforhandleren navn, men sikkert en stor kæde.

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails