torsdag den 24. februar 2011

Strikke, strikke - gamle bukser/ny pude...

 Har fået strikket lidt her de sidste par aftener - faktisk helt præcist fra den dag hvor det sidst nye nummer af Bolig Liv udkom, for blev da så vildt inspireret af temaet: "Børneværelser", hvor en mor og en datter sammen havde strikket de fineste sengetæpper og hyggepuder. 
Normalt kopierer jeg ikke ned til mindste detalje, men det har jeg faktisk gjort her... syntes farverne var så fantastiske at jeg ikke kunne lade være, 
og så var jeg så heldig at ligge inde med garnrester i de næsten helt samme nuancer.
Og da puden jo ikke er en jeg kan gå ud og købe, tænker jeg det er ok ;-)


Den underste pude er et af mine absolute ynglings print fra Liberty 
- den farve er desværre udgået og laves derfor ikke mere, snøft!  
Stoffet var oprindelig fra et par pludderbukser som jeg havde gået så meget med at de var...
.....ja, revnet i måsen - og nej, det var ikke fordi jeg var blevet for tyk :-))) 
Jeg har simpelthen ikke kunne nænne at smide dem ud, så idag har de fået nyt liv, - nu må vi se hvor længe de kan holde som betrækket på en pude.

fredag den 18. februar 2011

Så kan jeg vist godt gå på weekend ;-)

Jeg er nemlig lige blevet færdig med 6 stk af denne tøse vest - vesten er lavet over et mønster fra Elsebeth Gynther, syntes den er så fin med det lille ærme. 
Jeg har lavet det sådan at vesten kan vendes; Liberty på den ene side og en vasket silke på den anden side..... Og har lige lavet en vaske test - den kan godt komme i maskinen på et uld program :-)
( Ville nemlig aldrig selv købe noget børnetøj der ikke kunne komme i maskinen) 

GO`WEEKEND!!!

lørdag den 12. februar 2011

Ny lille sag...

Så har maskinen fået spyttet den første kreation ud af de nye stoffer ;-)
En lille sommer sag, som jeg tænker også kunne være fin nu, med jersey gemacher og langærmet t-shirt.

Man ser det ikke så godt her på billedet, men har valgt et sort/hvid liberty print på indersiden af åbningen, hvilket jeg syntes er blevet en meget fin lille detalje... 
Jeg syntes simpelthen dette print er så fint - er der nogen der kender til det i andre farver?


Nu skal jeg lige ha syet et par flere størrelser op, og så skal de afsted til Lille Figaro

fredag den 11. februar 2011

Bedre sent end aldrig...

Jubii, Jahhh, så kom det endelig! Mit Liberty stof fra Shaukat! Jeg bestilte det d. 14 Januar - så det har godt nok været længe undervejs - frem og tilbage, frem og tilbage.... Er der nogen af jer der har erfaring med deres kundeservice? Jeg har godt nok, med denne levering fået et dårligt indtryk :-(Men for hulan da, jeg er VIIILD med hvad jeg har købt!

God weekend, og God marketstur til jer der skal til Odense...
...bare det var mig ;-)

torsdag den 10. februar 2011

Hvad med SKAT???


Det er her er et spørgsmå der har naget mig i virkelig lang tid, og jeg har virkelig været i syv sind om det var  noget jeg skulle stille via et indlæg. Jeg er jo godt klar over at det er et lidt tys-tys, fy-fy emne som er svært at tale højt om. Men har besluttet at i jo selv kan vælge, om i har lyst til at svare.

Jeg går med drømmen om at lave endnu en blog, som skal fungere som en shop for alle mine kreativiteter, hvilket jeg jo også har set hos mange af jer andre. Tanken er at jeg ville "åbne" den når jeg engang igen, er kommet hjem til Danmark (sensommeren 2011) Og indtil da, bruge tiden på at lave nogle fine varer.
Og ja, så er det jo i den forbindelse, at man skal til at udregne nogle priser, og jeg må godt nok indrømme at med både dyre materialer, arbejdstid og SKAT, ja så er det virkelig ikke meget der er tilbage, hvis altså ikke prisen skal være tårnhøj. Jeg indrømmer da gerne at jeg i tiden har solgt lidt til veninder og bekendte som måske ikke lige altid er blevet oplyst, (måske også fordi at arbejdet i at finde ud af hvordan man lige oplyser til skat, for et par bukser til 300,- i sig selv var en stor mundfuld)
Men hvor går grænsen? Er det ok at sælge et par bukser til en veninde uden at betale skat? og hvad hvis de bukser blev til 2 og 3.... og 25?????

Jeg sælger jo allerede til Lille Figaro og skal jo i den forbindelse til at opgive havd der er kommet ind deraf. Priserne er udelukkende sat ud fra hvad jeg mente varen kunne bærer af pris, og jeg har hele tiden været indstillet på at det nok ikke ville være den helt store gevinst at hente til mig selv, men jeg syntes at det er vildt fedt at udvikle det, og jeg får altså et kæmpe stort kick ud af, når en af mine kreationer er blevet solgt, så det har kompenseret lidt, fra den måske ikke så store fortjeneste. Men hvis jeg gerne vil gøre det her til min eneste indkomst, ja, så kan jeg jo ikke leve at et "kick"
Ved min egen shop vil jeg på den måde spare udgifterne til det ekstra led.

Men er der nogle af jer der kan hjælpe mig med præcist hvor dan det fungere med udregningen?
Hvis jeg har en vare der koster, lad os sige 100,- i udsalg, der er for 25,- materialer og der skal betales (lad os bare sige 50% i skat for at gøre det nemt) bliver skatten så trukket fra de 100,- eller af de 75,- som man tjener????

Det skal lige hertil siges at jeg ikke er momsregistreret og at man kan tjene op til 50.000 før man behøver det.

Håber i har lyst til at sige jeres mening, og hjælpe mig lidt på nærmere mod drømmen :-)
Er der nogle af jer der gerne vil kommentere på det anonymt, kan i jo altid sende mig en mail:
sofielegarth@hotmail.com

onsdag den 9. februar 2011

Cool Candy

Min store dreng kom hjem i går med dette pilleglas af vingummi - det er da det sejeste slik jeg længe har set!!!
Prøv lige at tjekke deres hjemmeside ud Happy pills 


fredag den 4. februar 2011

DIY - Hæklet kant på pude.


- Dejligt at læse alle jeres søde kommentarer på mit sidste inlæg om puden med den hæklede kant. Mange spurgte til hvordan jeg havde gjort, så her får i lige en hurtig DIY ;-)
Jeg startede med at sy et betræk. 
(Lukningen af betrækket må ikke være med lynlås langs siden da, det ikke vil være til at hækle i den side så.) Jeg har valgt at lave lukningen som et hovedpudebetræk, hvor at bagstykkerne ligesom folder sig ind over hinanden. 
Vend betrækket med vrangen ud af og stryg 1 1/2 cm vlieseline på begge sider hele vejen rundt.Vend betrækket om på forsiden og stryg/pres alle siderne helt flade, tegn derefter ca. 1/2 cm inde fra kanten afmærkninger med 1 cm mellemrum


Brug den minste hultang til at standse hullerne ud med.

Og så er det ellers bare at gå igang med hæklenålen - man kan jo lave et utal af variationer på den hæklede kant, så som tungekant og takkekant Her har jeg lavet en helt enkelt fastmaskekant.
Der findes jo også et hav af fine blondekanter man kunne prøve af, sådan en blondekant kunne se ret fin ud på en lidt mere neutral/ensfarvet pude...


Jeg ville elsker at se jeres resultater, hvis i skulle få lyst til at prøve det af ;-)
Go´weekend til alle!

torsdag den 3. februar 2011

Færdig!

 Så blev den færdig... ikke helt som jeg havde planlagt, med den lillae tungekant, men en lidt mere simpel (fastmaskekandt??? Jeg ved faktisk ikke hvad den hedder) Men, jeg er vild med den, syntes den er lidt mere rå  - har valgt et total neon orange garn, så den lyser godt op i sofaen nu :-)
 Jeg er blevet helt hug på at lave flere.... så vi ses ;-)

tirsdag den 1. februar 2011

Elsker, elsker ikke...

Jeg har det sådan at jeg bare ikke kan stå for pang! Men sommetider kan jeg godt blive i tvivl om jeg er vild med det, eller jeg syntes det bliver for meget! Som med disse to puder jeg har lavet til soveværelset.... Jeg syntes de  giver godt liv i soveværelset, der ellers er ret tomt og farveløst. (Vi ikke har så mange ting, pynt og nips med herned, da vi kun skal være her et år) Men samtidig syntes jeg også at de er "a little TOO much"... Kender i det?


Indtil videre for de lov at blive, da jeg dog er mere til for meget end til for lidt :-) 


Skulle der være nogen der tænker "ELSKER" - er stoffet fra Ikea til den nette sum af 29 kr. pr. meter

Related Posts with Thumbnails